Thursday, 9 June 2016

80 Top ABAP Multiple Choice Questions and Answers

...
Below are the list of top 80 ABAP multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.

ABAP Multiple Choice Questions and Answers

1. This data type has a default length of one and a blank default value.
A: I
B: N
C: C
D: D
Ans:C

2. A DATA statement may appear only at the top of a program, before START-OFSELECTION.
A: True
B: False
Ans:B

3. If a field, NAME1, is declared as a global data object, what will be output by the
following code?
report zabaprg.
DATA: name1 like KNA1-NAME1 value 'ABAP programmer'.
name1 = 'Customer name'.
CLEAR name1.
perform write_name.
FORM write_name.
name1 = 'Material number'.
WRITE name1.
ENDFORM.
A: Customer name
B: ABAP programmer
C: Material number
D: None of the above
Ans:C

4. All of these allow you to step through the flow of a program line-by-line except:
A: Enter /h then execute
B: Execute in debug mode
C: Enter /i then execute
D: Set a breakpoint
Ans: C

5. Which of the following may NOT be modified using the ABAP Dictionary
transaction?
A: Type groups
B: Search help
C: Lock objects
D: Function groups
Ans:D

6. In a line of code, text-100, is an example of which type of text element?
A: Text symbol
B: Selection text
C: Text title
D: Text identifier
Ans:A

7. The editor function that formats and indents the lines of code automatically is called
____.
A: Auto align
B: Pretty printer
C: Generate version
D: Syntax check
Ans:B

8. A DO loop increments the system field ____.
A: SY-LOOPI
B: SY-TABIX
C: SY-LSIND
D: SY-INDEX
Ans: D

9. The event that is processed after all data has been read but before the list is displayed
is:
A: END-OF-PAGE.
B: START-OF-SELECTION.
C: END-OF-SELECTION.
D: AT LINE-SELECTION.
Ans:A ? C

10. The field declared below is of what data type?
DATA: new_fld(25).
A: P
B: N
C: I
D: C
Ans: D

11. In regard to the INITIALIZATION event, which of the following is NOT a true
statement?
A: Executed before the selection screen is displayed.
B: You should use SET PF-STATUS here.
C: You can assign different values to PARAMETERS and SELECT-OPTIONS here.
D: Executed one time when you start the report.
Ans: B

12. The event AT SELECTION-SCREEN OUTPUT. occurs before the selection screen
is displayed and is the best event for assigning default values to selection criteria.
A: True
B: False
Ans: B

13. The business (non-technical) definition of a table field is determined by the field's
____.
A: domain
B: field name
C: data type
D: data element
Ans: D

14. In regard to the three-tier client/server architecture, which of the following is a true
statement?
A: The presentation server processes the SAP program logic.
B: An application server is responsible for updating database tables.
C: Typically, there is a one-to-one ratio of database servers to presentation servers.
D: The application server layer is the level between a presentation server and a
database server.
Ans: D,B

15. What will be output by the code below?
DATA: alph type I value 3.
write: alph.
WHILE alph > 2.
write: alph.
alph = alph - 1.
ENDWHILE.
A: 3
B: 3 2
C: 3 3 2
D: 3 3
Ans: D

16. To allow the user to enter a single value on a selection screen, use the ABAP
keyword ____.
A: SELECT-OPTIONS.
B: PARAMETERS.
C: RANGES.
D: DATA.
Ans: B

17. What will be output by the following code?
DATA: BEGIN OF itab OCCURS 0, fval type i, END OF itab.
itab-fval = 1. APPEND itab.
itab-fval = 2. APPEND itab.
REFRESH itab.
WRITE: /1 itab-fval.
A: 1
B: 2
C: blank
D: 0
Ans: B

18. You can define your own key fields when declaring an internal table.
A: True
B: False
Ans: A

19. When modifying an internal table within LOOP AT itab. _ ENDLOOP. you must
include an index number.
A: True
B: False
Ans : B

20. If itab contains 20 rows, what will SY-TABIX equal when the program reaches the
WRITE statement below?
SY-TABIX = 10.
LOOP AT itab.
count_field = count_field + 1.
ENDLOOP.
WRITE: /1 count_field.
A: 0
B: 10
C: 20
D: 30
Ans: C

21. Adding a COMMIT WORK statement between SELECT_ENDSELECT is a good
method for improving performance.
A: True
B: False
Ans:B

22. To select one record for a matching primary key, use ____.
A: SELECT
B: SELECT INTO
C: SELECT SINGLE
D: SELECT ENTRY
Ans: C

23. In regard to MOVE-CORRESPONDING, which of the following is NOT a true
statement?
A: Moves the values of components with identical names.
B: Fields without a match are unchanged.
C: Corresponds to one or more MOVE statements.
D: Moves the values of components according to their location.
Ans: D

24. The ABAP keyword for adding authorizations to a program is ____.
A: AUTH-CHECK
B: AUTHORITY-CHECK
C: AUTHORIZATION-CHECK
D: AUTHORITY-OBJECT
Ans:B

25. To read an exact row number of an internal table, use this parameter of the READ
TABLE statement.
A: INDEX
B: TABIX
C: ROW
D: WHERE
Ans: B ? A

26. To remove lines from a database table, use ____.
A: UPDATE
B: MODIFY
C: ERASE
D: DELETE
Ans: D

27. Which table type would be most appropriate for accessing table rows using an
index.
A: Hashed table
B: Standard table
C: Sorted table
D: None of these may be accessed using an index.
Ans: C

28. The following code indicates:
SELECTION-SCREEN BEGIN OF BLOCK B1.
PARAMETERS: myparam(10) type C,
Myparam2(10) type N,
SELECTION-SCREEN END OF BLOCK.
A: Draw a box around myparam and myparam2 on the selection screen.
B: Allow myparam and myparam2 to be ready for input during an error dialog.
C: Do not display myparam and myparam2 on the selection screen.
D: Display myparam and myparam2 only if both fields have default values.
Ans: A

29. The following code reorders the rows so that:
DATA: itab LIKE kna1 OCCURS 0 WITH HEADER LINE.
itab-name1 = 'Smith'. itab-ort01 = 'Miami'. APPEND itab.
itab-name1 = 'Jones'. itab-ort01 = 'Chicago'. APPEND itab.
itab-name1 = 'Brown'. itab-ort01 = 'New York'. APPEND itab.
SORT itab BY name1 ort01.
A: Smith appears before Jones
B: Jones appears before Brown
C: Brown appears before Jones
D: Miami appears before New York
Ans: C

30. If a table contains many duplicate values for a field, minimize the number of
records returned by using this SELECT statement addition.
A: MIN
B: ORDER BY
C: DISTINCT
D: DELETE
Ans:C

31. When writing a SELECT statement, you should place as much load as possible on
the database server and minimize the load on the application server.
A: True
B: False
Ans: B

32. All of the following pertain to interactive reporting in ABAP except:
A: Call transactions and other programs from a list.
B: Secondary list shows detail data.
C: Good for processing lists in background.
D: AT USER-COMMAND
Ans:C

33. In regard to a function group, which of the following is NOT a true statement?
A: Combines similar function modules.
B: Shares global data with all its function modules.
C: Exists within the ABAP workbench as an include program.
D: Shares subroutines with all its function modules.
Ans: D

34. Errors to be handled by the calling program are defined in a function module's
____.
A: exceptions interface
B: source code
C: exporting interface
D: main program
Ans :A

35. In regard to the START-OF-SELECTION event, which of the following is a true
statement?
A: Executed before the selection screen is displayed.
B: This is the only event in which a SELECT statement may be coded.
C: Executed when the user double-clicks a list row.
D: Automatically started by the REPORT statement.
Ans:D

36. The order in which an event appears in the ABAP code determines when the event
is processed.
A: True
B: False
Ans: B

37. The SAP service that ensures data integrity by handling locking is called:
A: Update
B: Dialog
C: Enqueue/Dequeue
D: Spool
Ans: C

38. What standard data type is the following user-defined type?
TYPES: user_type.
A: N
B: C
C: I
D: Undefined
Ans: B

39. Which ABAP program attribute provides access protection?
A: Status
B: Application
C: Development class
D: Authorization group
Ans:D

40. Page headers for a secondary list should be coded in which event?
A: TOP-OF-PAGE.
B: START-OF-SELECTION.
C: TOP-OF-PAGE DURING LINE-SELECTION.
D: AT USER-COMMAND.
Ans: C

41. Given:
PERFORM subroutine USING var.
The var field is known as what type of parameter?
A: Formal
B: Actual
C: Static
D: Value
Ans:B

42. The following statement will result in a syntax error.
DATA: price(3) type p decimals 2 value '100.23'.
A: True
B: False
Ans: B

43. The following code indicates:
CALL SCREEN 300.
A: Start the PAI processing of screen 300.
B: Jump to screen 300 without coming back.
C: Temporarily branch to screen 300. *
D: Exit screen 300.
Ans:C

44. Which of the following would be stored in a table as master data?
A: Customer name and address
B: Sales order items
C: Accounting invoice header
D: Vendor credit memo
Ans: A

45. In relation to an internal table as a formal parameter, because of the STRUCTURE
syntax, it is possible to:
A: Use the DESCRIBE statement within a subroutine.
B: Loop through the internal table within a subroutine.
C: Access the internal table fields within a subroutine.
D: Add rows to the internal table within a subroutine.
Ans: C

46. This data type has a default length of one and a default value = '0'.
A: P
B: C
C: N
D: I
Ans: C

47. To prevent duplicate accesses to a master data field:
A: Create an index on the master data field.
B: Remove nested SELECT statements.
C: Use SELECT SINGLE.
D: Buffer the data in an internal table.
Ans: A ? C

48. In regard to the code below, which of the following is not a true statement?
TABLES: KNA1.
GET KNA1.
Write: /1 kna1-kunnr.
END-OF-SELECTION.
A: The GET event is processed while a logical database is running.
B: All the fields from table KNA1 may be used in the GET event.
C: You can code the GET event elsewhere in the same program.
D: None of the above.
Ans: D

49. The following code indicates:
SELECT fld1 FROM tab1 INTO TABLE itab
UP TO 100 ROWS
WHERE fld7 = pfld7.
A: Itab will contain 100 rows.
B: Only the first 100 records of tab1 are read.
C: If itab has less than 100 rows before the SELECT, SY-SUBRC will be set to 4.
D: None of the above.
Ans: D

50. To place a checkbox on a list, use
A: WRITE CHECKBOX.
B: FORMAT CHECKBOX ON.
C: WRITE fld AS CHECKBOX.
D: MODIFY LINE WITH CHECKBOX.
Ans:C

51. Which of the following is NOT a true statement in regard to a sorted internal table
type?
A: May only be accessed by its key.
B: Its key may be UNIQUE or NON-UNIQUE.
C: Entries are sorted according to its key when added.
D: A binary search is used when accessing rows by its key.
Ans: A

52. The following code indicates:
CALL SCREEN 9000 STARTING AT 10 5 ENDING AT 60 20
A: Screen 9000 is called with the cursor at coordinates (10,5)(60,20).
B: Screen 9000 must be of type "Modal dialog box."
C: Display screen 9000 in a full window.
D: Screen 9000 may only contain an ABAP list.
Ans:A

53. After a DESCRIBE TABLE statement SY-TFILL will contain
A: The number of rows in the internal table.
B: The current OCCURS value.
C: Zero, if the table contains one or more rows.
D: The length of the internal table row structure.
Ans:A

54. Function module source code may not call a subroutine.
A: True
B: False
Ans: B

55. This data type has a default length of eight and a default value = '00000000'.
A: P
B: D
C: N
D: C
Ans: B

56. Within the source code of a function module, errors are handled via the keyword:
A: EXCEPTION
B: RAISE
C: STOP
D: ABEND
Ans:B

57. Which of these is NOT a valid type of function module?
A: Normal
B: Update
C: RFC
D: Dialog
Ans:D

58. To call a local subroutine named calculate answer, use this line of code:
A: PERFORM calculate answer.
B: CALL calculate answer.
C: USING calculate answer.
D: SUB calculate answer.
Ans:A

59. Given:
DO.
Write: /1 'E equals MC squared.'.
ENDDO.
This will result in ____.
A: output of 'E equals MC squared.' on a new line one time
B: an endless loop that results in an abend error
C: output of 'E equals MC squared.' on a new line many times
D: a loop that will end when the user presses ESC
Ans.B

60. The following code indicates
write: /5 'I Love ABAP'.
A: Output 'I Lov' on the current line
B: Output 'I Love ABAP' starting at column 5 on the current line
C: Output 'I Lov' on a new line
D: Output 'I Love ABAP' starting at column 5 on a new line
Ans: D

61. Which of the following is NOT a component of the default standard ABAP report
header?
A: Date and Time
B: List title
C: Page number
D: Underline
Ans: A

62. A select statement has built-in authorization checks.
A: True
B: False
Ans:B

63. A BDC program is used for all of the following except:
A: Downloading data to a local file
B: Data interfaces between SAP and external systems
C: Initial data transfer
D: Entering a large amount of data
Ans:B

64. Page footers are coded in the event:
A: TOP-OF-PAGE.
B: END-OF-SELECTION.
C: NEW-PAGE.
D: END-OF-PAGE.
Ans:D

65. Page headers for a secondary/details list can be coded in the event:
A: GET.
B: INITIALIZATION.
C: TOP-OF-PAGE DURING LINE-SELECTION.
D: NEW-PAGE.
Ans:C

66. To both add or change lines of a database table, use ____.
A: INSERT
B: UPDATE
C: APPEND
D: MODIFY
Ans:D

67. To select one record for a matching primary key, use ____.
A: SELECT
B: SELECT INTO
C: SELECT SINGLE
D: SELECT ENTRY
Ans:C

68. After adding rows to an internal table with COLLECT, you should avoid adding
More rows with APPEND.
A: True
B: False
Ans:A

69. The output for the following code will be
report zabaprg.
DATA: my_field type I value 99.
my_field = my_field + 1.
clear my_field.
WRITE: 'The value is', my_field left-justified.
A: The value is 99
B: The value is 100
C: The value is 0
D: None of the above
Ans: C

70. If this code results in an error, the remedy is
SELECT * FROM tab1 WHERE fld3 = pfld3.
WRITE: /1 tab1-fld1, tab1-fld2.
ENDSELECT.
A: Add a SY-SUBRC check.
B: Change the * to fld1 fld2.
C: Add INTO (tab1-fld1, tab1-fld2).
D: There is no error.
Ans: C,D

71. To summarize the contents of several matching lines into a single line, use this
SELECT statement clause.
A: INTO
B: WHERE
C: FROM
D: GROUP BY
Ans:D

72. What is output by the following code?
DATA: BEGIN OF itab OCCURS 0,
letter type c,
END OF itab.
itab-letter = 'A'. APPEND itab.
itab-letter = 'B'. APPEND itab.
itab-letter = 'C'. APPEND itab.
itab-letter = 'D'. APPEND itab.
LOOP AT itab.
SY-TABIX = 2.
WRITE itab-letter.
EXIT.
ENDLOOP.
A: A
B: A B C D
C: B
D: B C D
Ans: A

73. All of the following are considered to be valid ABAP modularization techniques
except:
A: Subroutine
B: External subroutine
C: Field-group
D: Function module
Ans:C


74. To create a list of the top 25 customers, you should use
A: DELETE ADJACENT DUPLICATES
B: READ TABLE itab INDEX 25
C: LOOP AT itab FROM 25
D: APPEND SORTED BY
Ans:D

75. Which of these sentences most accurately describes the GET VBAK LATE. event?
A: This event is processed before the second time the GET VBAK event is
processed.
B: This event is processed after all occurrences of the GET VBAK event are
completed.
C: This event will only be processed after the user has selected a basic list row.
D: This event is only processed if no records are selected from table VBAK.
Ans:B

76. In an R/3 environment, where is the work of a dialog program performed?
A: On the application server using a dialog work process service.
B: On the presentation server using a dialog work process service.
C: On the database server using a dialog work process service.
D: None of the above.
Ans: A

77. In regard to Native SQL, which of the following is NOT a true statement?
A: A CONNECT to the database is done automatically.
B: You must specify the SAP client.
C: The tables that you address do not have to exist in the ABAP Dictionary.
D: Will run under different database systems.
Ans:D

78. To change one or more lines of a database table, use ____.
A: UPDATE
B: INSERT
C: INTO
D: MOD
Ans:A

79. Which is the correct sequence of events?
A: AT SELECTION-SCREEN, TOP-OF-PAGE, INITIALIZATION
B: START-OF-SELECTION, AT USER-COMMAND, GET dbtab
C: INITIALIZATION, END-OF-SELECTION, AT LINE-SELECTION
D: GET dbtab, GET dbtab LATE, START-OF-SELECTION
Ans:B

80. Which of the following is NOT a numeric data type?
A: I
B: N
C: P
D: F
Ans: B