Thursday, 9 June 2016

60 Top SAP SD Multiple Choice Questions and Answers

...
Below are the list of top 60 SAP SD multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.

SAP SD Multiple Choice Questions and Answers

1. The individual physical tables in the SAP Information Warehouse are called what?
A.Key figures
B.Characteristics
C.Info structures
D.Time base
E.Period units
Ans: C

2. I need to be able to fulfill a customer requirement wherein Incoterms in the sales document header is not allowed to be different from the item. Where do I tweak the system to fulfill the requirement?
A.Need to configure copying control in sales
B.Need to configure common distribution channel
C.Need to configure common division
D.Need to configure the sales document type
E.Need to configure the item category
Ans: E

3. An organizational unit facilitating differentiation between the various stocks of a material within a plant ?
A.Shipping point
B.Storage location
C.Transportation planning point
D.Shipping condition
E.Plant
Ans: B

4. In SAP, it is possible to vary transaction currency in the header and item level of the sales document
A.True
B.False
Ans: B

5) When you enter a sales order you don’t need to specify the sales area immediately. If you don’t, where does the system automatically derive the sales area?
A.Material master
B.Customer master
C.Implementation guide (IMG)
D.Customer-material info record
E.Condition record
Ans: B

6.)When you are creating a sales order, the system tries to determine the plant from several sources. When checking the customer master data, which partner function does the system check for plant determination?
A.Sold-to party
B.Ship-to party
C.Payer
D.Bill-to part
Ans: B

7.)In controlling which order types are permitted for a particular sales area, configuration is not required if all order types are permitted in all sales areas.
A.True
B.False
Ans: A

8.)What part of the company is responsible for the type of shipping, the necessary shipping materials and the means of transport?
A.Sales Organization
B.Transportation planning point
C.Shipping condition
D.Shipping point
E.Warehouse
Ans: D

9)In availability check, what enterprise structure does the system use as basis?
A.Shipping point
B.Plant
C.Company code
D.Sales organization
E.Distribution channel
Ans: B

10.)In the unlikely event that your order contains different partner functions, where does the system check the information to know if the customer accepts delivery on a certain day and time?
A.Sold-to party
B.Ship-to party
C.Payer
D.Bill-to part
Ans: B

11. How is an Item Category determined in a Sales Document?
A. Order Type + Item Category Group
B. Order Type + Item Category Group + Higher Level Item Category
C. Order Type + Item Category Group + Higher Level Item Category + Usage
D. None of the above.
Ans: C

12. Which of the following are true for a Header Condition?
A. Header Conditions are applicable to the whole document
B. Header Conditions have to be entered only in Header Condition Screen
C. Header Conditions have no Access Sequence
D. All of the above
Ans: D

13. In a Business requirement the price of a material is based on the ‘Region’,  ‘Sales Org.’, ‘Distribution Channel’ . If you were to create a Condition Table for this scenario, the order in which the fields are arranged is?
A. Material, Sales Organization, Distribution Channel, Region
B. Material, Distribution Channel, Region, Sales Organization
C. Sales Organization, Distribution Channel, Region, Material
D. None of the above
Ans: C

14. If an Exclusive Indicator in an Access Sequence is activated, which of the following is true?
A. Does not allow the system to further search for condition Records if a valid Record is found
B. Will allow the system to take only the last condition Record even though there are other condition records prior to that
C. Excludes the system from carrying out pricing
D. None of the above.
Ans: A

15.  What is Credit Exposure?
A. Opens Sales Orders
B. Opens Sales Orders + Open Deliveries
C. Opens Sales Orders + Open Deliveries + Open Invoices
D. Opens Sales Orders + Open Deliveries + Open Invoices + Open Items
Ans: D

16. How does the system carry out Static Credit limit check?
A. Net Document Value + Credit Exposure
B. Net Document Value + Open Items
C. Net Document Value (with horizon period) + Credit Exposure
D. None of the above
Ans: A

17. Free Goods is supported for which of the following in SAP R/3?
A. Third Party Order
B. Deliveries without reference to order
C. Make-to Order
D. None of the above
Ans: C

18. In which processes of Consignment “Transfer Order for picking” is used?
A. Consignment Fill-up
B. Consignment Issue
C. Consignment Returns
D. Consignment Pick-up
Ans: A

19. A BoM consists of items A, B and C. Which of the following is not an Alternative BoM?
A. A
B. A+B
C. A+B+C
D. A+B+C+D
Ans: C

20.  What do you observe when a BoM is entered in Item Proposal and copied to a Sales Order?
A. BoM does not explode in Item Proposal but when copied to Order it explodes
B. BoM explodes in Item Proposal first and then is copied to Order
C. BoM does not explode in neither of the cases
D. None of the above
Ans: A

21.  What are the views related to Sales and Distribution in MMR?
A. Sales Org 1, 2 and Accounting
B. Sales Org 1, 2, Sales General/Plant, and Accounting
C. Sales Org 1, 2, Sales General/Plant, Foreign Trade Export and Sales Text
D. None of the above
Ans: C

22. If a material is created for Plant X, how is the same material defined for Plant Y? What is the process called?
A. MM02 and Extending the material
B. MM01 and Extending the material
C. MM01 and Creating the material
D. None of the above
Ans: B

23. What are FERT and HAWA?
A. Finished Product and Trading Product
B. Trading Product and Finished Product
C. Finished Product and Configurable Material
D. None of the above
Ans: A

24. For Material Master Record creation the important control functions like defining screen sequence, grouping field selection functions etc are based on?
A. Material Type and Industry Sector
B. Material Type and Item Category Group
C. Industry Sector and Item Category Group
D. None of the above
Ans: A

25.  When a Customer Master is changed, are the changes reflected in the already created documents? If yes/no, what are the fields?
A. Yes and all the changes in Customer master are copied to already created order
B. Yes but only address change is copied to already created order
C. No
D. None of the above
Ans: B

26. What is WM Transfer Order?
A. Request to Transfer material from storage location to customers place
B. Request to transfer material from one storage location to another storage location
C. Request to Transfer material from one place to another place within a storage location for picking purpose
D. None of the above
Ans: C

27. What are the effects of PGI?
A. Stock levels are reduced, Billing Due list updated
B. Material and Accounting Documents created
C. Status in Delivery changed and requirements reduced or eliminated
D. All of the above
Ans: D

28.  How is a delivery document created?
A. Using One shipping point only
B. More than One shipping point can be used
C. Warehouse Number
D. None of the above
Ans: A

29. What is the relationship between Sales Organization and Company Code?
A. One Sales Organization may be assigned to many company codes
B. Many Sales Organizations may be assigned to many company codes
C. Many Sales Organization may be assigned to one company codes
D. None of the above
Ans: C

30. What is Sales Line?
A. Sales Organization + Distribution Channel + Division
B. Sales Organization + Distribution Channel
C. Sales Organization + Division
D. None of the above
Ans: B

31. Billing of partial quantity is only possible if ?
A. Item Category has Billing relevance as A
B. Item Category has Billing relevance as B
C. Item Category has Billing relevance as K
D. None of the above
Ans: C

32. To cancel a Billing Document, which of the following is true?
A. A cancellation Billing Document Type is required
B. A Billing Document cannot be cancelled
C. It is cancelled by just changing the values in A Billing Document
D. None of the above
Ans: A

33. Which of the following are True for Returnable packaging material?
A. Returnable packaging material may be stored at Customer Location but remains the property of the company
B. It is not treated as Special Stock
C. If the Customer does not return the returnable packaging material by specified time then he may be billed for the same
D. Only A and C are correct
Ans: D

34. Which of the following are true for Inter-Company Sales Processing?
A. Delivering Plant must be assigned to Selling Sales Organization
B. Internal Customer Number must be assigned to the Selling Sales Organization
C. Inter-company Billing Document Type must be assigned to Order Type
D. All of the above
Ans: D

35. Which Standard Condition Type is linked to Payment Terms?
A. MWST
B. SKTO
C. RB00
D. No Condition Type is linked to Payment Terms
Ans: B

36. If a Sales Order determines two condition types which have Condition Class as B (price),how does the system react?
A. System picks the first price invalidating the other price
B. System picks the second price invalidating previous price
C. System does not recognize any price
D. None of the above
Ans: B

37. Rebate Condition Types have the condition Class as?
A. A – Discount/Surcharge
B. B – Price
C. C – Expense Reimbursement
D. Any of the above
Ans: C

38. Which of the following tables are correct?
A. VBUK – Header status, VBUP – Item Status, VBFA – Document Flow
B. VBRK – Header Billing Data, VBRP –Item Billing Data
C. LIKP – Delivery Header Data, LIPS – Delivery Item Data
D. All of the above
Ans: D

39. Which of the following are true for an Output Type?
A. Controls Print Program, SAPScript layout, medium, partner functions
B. Standard Output Types : Order Confirmation – BA00, Invoice – RD00
C. A and B above
D. None of the above
Ans: C

40. A Returns Order may lead to either a Credit Memo or a subsequent delivery free of charge. How do we avoid credit memo if the later is used?
A. Reject the Items in the Returns Order then copy to subsequent delivery free of charge Order
B. First create a credit memo and then cancel it and create subsequent delivery free of charge Order
C. It is not possible to stop credit memo
D. None of the above
Ans: A

41. What are common Distribution Channels and common Divisions?
A. Common Distribution Channels and Common Divisions are used to maintain same data for different Distribution channels and divisions
B. Combing a distribution channels and combining divisions
C. Treating all distribution channels and all divisions as same
D. None of the above of the above
Ans: A

42. If Invoice Correction Request is to be characterized as Debit Memo, what important changes do you suggest?
A. Document Category must be L (Debit Memo Request)
B. Billing Type would be a Debit Memo (L2)
C. Both A and B above
D. None of the above
Ans: C

43. How can you prevent Purchase Orders from duplication? That is same purchase Order should not be entered again?
A. By using “Check PO Number” field in the Order Type settings
B. Using Copy Control
C. Using Incompletion Procedure
D. None of the above
Ans: A

44. A business needs the cost of free of charge sub-items in Free goods to be transferred to Main Items. How is this possible?
A. By manually adding sub-item costs to main Items
B. By activating “Cumulate Cost” for main Item Category Controls in Copy Control
C. By specifying in Item Category controls
D. None of the above
Ans: B

45.  If a Condition Exclusion is activated for a Condition Type for which Condition Supplements are also specified, how would a system react?
A. System ignores Condition Exclusion
B. System Ignores Condition Supplements
C. It is not possible to set both simultaneously
D. None of the above
Ans: A

46. What is 3 system landscape?
A. Development Environment + Quality &Testing Environment + Production Environment in one server
B. Development Environment + Quality &Testing Environment + Production Environment in two servers
C. Development Environment + Quality &Testing Environment + Production Environment in three servers
D. None of the above
Ans: C

47. At which points in Sales and Distribution cycle the system can be set to carry out Automatic Credit Check?
A. Order level Only
B. Order and Delivery only
C. Order, Delivery and PGI
D. None of the above
Ans: C

48. What is a Delivery Group?
A. Group of delivery documents to be delivered
B. Group of Orders to be delivered together
C. It combines some or all items of an Order so as to deliver together
D. None of the above
Ans: C

49. What is the function of Strategy in Substitution reason?
A. Specifies whether a warning message is to be issued before material determination execution
B. Specifies whether the system should display the alternative items for selection
C. Both of the above
D. None of the above
Ans: B

50. In which Material Determination process is the “Material Entered” also should have material master record?
A. Material Entered need not have a material master record at all
B. Material Entered should always have a material master record
C. Only if the substitute item is displayed as sub item, material entered should have a material master record
D. None of the above
Ans: C

51. Which of the following is correct for Lean Warehouse Management System and Warehouse Management System (full fledged)?
A. In a Lean Warehouse Management System stock is maintained at Storage Location level only
B. In Warehouse Management System stock is maintained at bin levels
C. Both A and B are correct
D. None of the above
Ans: C

52. When a new account group is created which of the configurations are correct?
A. New Account Group should be assigned to Partner Determination Procedure
B. New Account Group should be assigned to Partner Functions
C. Both of the above
D. None of the above
Ans: C

53. A status Group in an Incompletion Procedure specifies that if a document is incomplete it should block?
A. Delivery
B. Billing
C. A or B or both
D. None of the above
Ans: C

54. How is a Pricing Procedure determined?
A. Document Pricing Procedure + Customer Pricing Procedure
B. Document Pricing Procedure + Customer Pricing Procedure + Sales Area
C. Pricing procedure is directly assigned to Order Type
D. None of the above
Ans: B

55. If the Item numbers of a document have to be copied to another document as it is, then it is configured in?
A. Document Type
B. Item Category
C. Schedule Line Category
D. Copy Control
Ans: D

56. Backward scheduling is used?
A. To determine which Shipping Point is used for delivery
B. To determine whether delivery should be carried out or not
C. To determine Material Availability Date
D. None of the above
Ans: C

57. For carrying out Availability Check which of the following acts as main switch?
A. Schedule Line Category
B. Item Category
C. Requirements Class
D. None of the above
Ans: C

58. What is a Back Order?
A. Back dated Order
B. Old Order
C. Unconfirmed Order
D. None of the above
Ans: C

59. What is MALA in Storage Location Rule?
A. Shipping Conditions + Loading Group + Delivering Plant
B. Storage Conditions + Shipping Point + Delivering Plant
C. Storage Conditions + Loading Group + Delivering Plant
D. None of the above
Ans: B

60. For Delivery Item Category, if “Relevant for Picking” is not activated then?
A. Transfer Order is not required
B. Transfer Order is mandatory
C. Material is not relevant for delivery
D. None of the above
Ans: A

61. The main difference between Contracts and Scheduling Agreements is?
A. Contracts are Outline Agreements whereas Scheduling Agreements are not
B. Contracts have schedule Lines whereas Scheduling Agreements do not
C. Contracts do not have schedule Lines whereas Scheduling Agreements have
D. None of the above
Ans: C

62. Which of the following are correct?
A. Item category + MRP Type ? Schedule Line Category
B. Item category + MRP Type ? Requirements Type
C. Both A and B are correct
D. Only A is correct
Ans: C

63. Which of the following are correct for Reports?
A. May be used as Lists to view Orders, Quotations and can also be Work List such as Deliveries which have not been billed
B. Most of the Reports are managed using a special Tool called ABAP List Viewer (ALV) which allows to sum the totals, or sequence the columns etc.
C. Both A and B are correct
D. None of them are correct
Ans: C

64. If the Release order value exceeds Value Contract, how the system should respond may be controlled by?
A. Item Category
B. Document Type
C. Schedule Line Category
D. None of the above
Ans: A

65. In a third party order process where do you specify the Purchase Requisition Document Type?
A. Order Type
B. Item Category
C. Schedule Line Category
D. None of the above
Ans: C

66.  Which of the following tables are correct?
A. VBAK – Sales Header Data, VBAP – Sales  Item Data
B. VBEP – Schedule Line Data
C. KNA1 – Customer General Data, KNVV – Customer Sales Data
D. All of the above
Ans: D

67. An Account Group determines?
A. Fields, Partner Functions, One-Time Customers, Number Range
B. Sales Order Creation and Item Category Determination
C. Pricing Procedure
D. None of the above
Ans: A

68. What is a match Code?
A. Comparison key, to search for a Key based on some values of the record
B. It is a Transaction Code
C. A code used alternate to Company Code
D. None of the above
Ans: A

69. What is the relationship between Company Code and Credit Control Area?
A. One company code may be assigned to many Credit Control Area
B. Many company codes may be assigned to many Credit Control Area
C. Many company codes may be assigned to one Credit Control Area
D. None of the above
Ans: C

70. A customer buys the products from 3 Company Codes belonging to a group. How many Customer Numbers are required for this customer?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Ans: A