Thursday, 9 June 2016

40 Top Microsoft Word Multiple Choice Questions and Answers

Below are the list of top 40 Microsoft Word multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.

Microsoft Word Multiple Choice Questions and Answers

1.  In Microsoft Word to cut something the following shortcut is used
A.   CTRL+C
B.   CTRL+X
C.   CTRL+V
D.   None of these
Ans: B

2.  In Microsoft Word shortcut CTRL+Z is for
A.  Undo something
B.  Delete something
C.  Paste something
D.  None of these
Ans: A

3.  In Microsoft Word shortcut DELETE is for
A.  Undo something
B.  Delete something
C.  Paste something
D.  None of these
Ans: B

4.  A program which helps to create written document and lets you go back and make corrections as necessary
A.   Home row keys
B.   Tool bar
C.   Spreadsheet    
D.   Word processor
Ans: D

5.  Graphics for word processor
A.  Peripheral    
B.  Clip art
C.  Highlight
D.  Execute
Ans: B

6.  What type of software is used for creating letters papers and other documents?
A.  Database
B.  Word Processor
C.  Spreadsheet
D.  Operating Program
Ans: B

7.  What does the Ctrl + I shortcut key accomplish in Ms-Word?
A.  It converts selected text into the next larger size of the same font
B.  It adds a line break to the document
C.  It makes the selected text bold
D.  It applies Italic formatting t the selected text.
Ans: D

8.  What is the file extension of Ms-Word97-2003 document?
A.  Dot
B.  Doc
C.  Dom
D.  Txt
Ans: B

9.   Why are headers and footers used in document?
A.  To enhance the overall appearance of the document
B.  To mark the starting and ending of a page
C.  To make large document more readable
D.  To allow page headers and footers to appear on document when it is printed
Ans: D

10.  Which of the following shortcut key is used to check spelling?
A.   F1
B.   F2
C.   F7
D.   F9
Ans: C

11.  What does Ctrl + B shortcut accomplish in Ms-Word?
A.  It converts selected text into the next larger size of the same font
B.  It adds a line break to the document
C.  It makes the selected text bold
D.  It applies Italic formatting t the selected text.
Ans: B

12.  What is the minimum number of rows and columns that a word table can have?
A.  Zero
B.  2 rows and 1 column
C.  2 rows and 2 column
D.  1 row and 1 column
Ans: D

13.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+R is used for
A.  Open the Print dialog box
B.  Update the current Web page
C.  Close the current window
D.  None of these
Ans: B

14.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+W is used for
A.  Open the Print dialog box
B.  Update the current Web page
C.  Close the current window
D.  None of these
Ans: C

15.  In Microsoft ^/Vord system to copy something the following shdttcut  is used
A.   CTRL+C
B.   CTRL+X
C.   CTRL+V
D.   None of these
Ans: A

16.  In Microsoft Word shortcut SHIFT+DELETE is used for
A.  Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
B.  Copy the selected item
C.  Rename the selected item
D.  Create a shortcut to the selected item
Ans: A

17.  In Microsoft Word shortcut CTRL while dragging an item
A.  Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
B.  Copy the selected item
C.  Rename the selected item
D.  Create a shortcut to the selected item
Ans: B

18.  In Microsoft Word shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
A.  Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
B.  Copy the selected item
C.  Rename the selected item
D.  Create a shortcut to the selected item
Ans: D

19.  In Microsoft Word to delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
A.  Shortcut SHIFT+DELETE
B.  Shortcut CTRL while dragging an item
C.  Shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
D.  None of these
Ans: A

20.  In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the next word
A.  Shortcut CTRL+RIGHTARROW
B.  Shortcut CTRL+LEFTARROW
C.  Shortcut CTRL+DOWN ARROW
D.  None of these
Ans: A

21.  In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the previous word
A.  Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
B.  Shortcut CTRL+LEFT ARROW
C.  Shortcut CTRL+DOWN ARROW
D.  None of these
Ans: B

22.  In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the next paragraph
A.  Shortcut CTRL+RIGHT ARROW
B.  Shortcut CTRL+LEFT ARROW
C.  Shortcut CTRL+DOWN ARROW
D.  None of these
Ans: A

23.  In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
A.  CTRL+RIGHTARROW
B.  CTRL+LEFT ARROW
C.  CTRL+DOWN ARROW
D.  None of these
Ans: D

24.  In Microsoft Word move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
A.  CTRL+RIGHTARROW
B.  CTRL+LEFT ARROW
C.  CTRL+DOWN ARROW
D.  CTRL+UP ARROW
Ans: D

25.  In Microsoft Word using CTRL+SHIFT with
any of the arrow keys
A.  Highlight a block of text
B.  Delete something
C.  Paste something
D.  None of these
Ans: A

26.  In Microsoft Word using SHIFT with any of the arrow keys
A.  Highlight a block of text
B.  Delete something
C.  Paste something
D.  Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document
Ans: D

27.  In Microsoft Word shortcut CTRL+A is to
A.  Select all
B.  Highlight a block of text
C.  Delete something
D.  Paste something
Ans: A

28.  In Microsoft Word shortcut for paste is
A.   CTRL+C
B.   CTRL+X
C.   CTRL+V
D.   None of these
Ans: C

29.  In Microsoft Word shortcut for copy is
A.   CTRL+C
B.   CTRL+X
C.   CTRL+V
D.   None of these
Ans: C

30.  In Microsoft Word to paste something after
cutting the following shortcut is used
A.   CTRL+C
B.   CTRL+X
C.   CTRL+V
D.   None of these
Ans: C

31.  In Microsoft Word shortcut CTRL+C is used for
A.  Cut
B.  Paste
C.  Copy
D.  None of these
Ans: A

32.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+B is used for
A.  Open the Organize Favorites dialog box
B.  Open the Search bar
C.  Start the Find utility
D.  Open the History bar
Ans: A

33.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+E is used for
A.  Open the Organize Favorites dialog box
B.  Open the Search bar
C.  Start the Find utility
D.  Open the History bar
Ans: B

34.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+F is used for
A.  Open the Organize Favorites dialog box
B.  Open the Search bar
C.  Start the Find utility
D.  Open the History bar
Ans: C

35.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+H is used for
A.  Open the Organize Favorites dialog box
B.  Open the Search bar
C.  Start the Find utility
D.  Open the History bar
Ans: D

36.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+I is used for
A.  Open the Favorites bar
B.  Open the Open dialog box
C.  Start another instance of the browser with the same Web address
D.  Open the Open dialog box, the same as CTRL+L
Ans: A

37.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+L is used for
A.  Open the Favorites bar
B.  Open the Open dialog box
C.  Start another instance of the browser with the same Web address
D.  Open the Open dialog box, the same as CTRL+L
Ans: B

38.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+N is used for
A.  Open the Favorites bar
B.  Open the Open dialog box
C.  Start another instance of the browser with the same Web address
D.  Open the Open dialog box, the same as CTRL+L
Ans: C

39.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+O is used for
A.  Open the Favorites bar
B.  Open the Open dialog box
C.  Start another instance of the browser with the same Web address
D.  Open the Open dialog box, the same as CTRL+L
Ans: D

40.  In Microsoft Word shortcut key CTRL+P is used for
A.  Open the Print dialog box
B.  Update the current Web page
C.  Close the current window
D.  None of these
Ans: A

No comments:

Post a Comment