Thursday, 9 June 2016

75 Top SAP HR Multiple Choice Questions and Answers

Below are the list of top 75 SAP HR multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.

SAP HR Multiple Choice Questions and Answers

1.  There are three structures in HR, which are Enterprise Structure, Personnel Structure and Organizational Structure.
A. True
B. False
Ans: A

2. The following consideration(s) should be taken into account when defining the Enterprise Structure:
A. Clients are defined at the highest level of the Enterprise Structure.
B. Company codes are defined in Financial Accounting and must be country specific and can be used to help generate default values in employee master records.
C. Personnel Areas are defined in Human Resources and are assigned to one or more Company codes and can be used in defining authorizations.
D. Personnel Subareas are defined in Human Resources and are assigned to one Personnel Area only and can be used in defining authorizations.
Ans:

3. What elements make up the Enterprise Structure?
A. Client
B. Company code
C. Personnel Area
D. Personnel Subarea
Ans: A

4. The following consideration(s) should be taken into account when defining the Personnel Structure:
A. The highest level of the Personnel Structure is the Employee Group which is country specific and can be used to default values for employee master data records.
B. Employee groups are linked to the Enterprise Structure by being assigned to the Company code.
C. An Employee Subgroup can be assigned to one or more Employee Groups and used in defining authorizations.
D. Employee Subgroup can be used to define how an employee's payroll is processeD.
Ans: D


5. Organizational Structure includes which of the following areas?
A. Payroll area
B. Company code
C. Organizational units
D. Positions
Ans: C


6. The following is true about Payroll Accounting:A. Payroll Accounting is country specifiC.
B. Payroll Accounting is NOT country specifiC.
C. Payroll Accounting does not need time evaluation.
D. Only one payroll area can be run at a time.
Ans: A

7. The Payroll Accounting area includes which functions?
A. The Payroll Accounting area ensures that all employees who are paid with the same frequency, e.g., weekly, area accounted in the same payroll run.
B. The Payroll Accounting area defines the exact dates of the payroll perioD.
C. The Payroll Accounting area can be used as a selection criteria for Time Evaluation.
D. The Payroll Accounting area can be used for authorization check.
Ans: B

8. The Organizational Key is used for which of the following?
A. To provide a link to Organizational Unit in the Personnel Planning and Development Component (PD. when integration is active.
B. To define additional authorization checks.
C.  To group administrators together in on Org Key.
D. To provide a link to the Cost Center when the integration with PD is not active.
Ans: B

9. Personnel Area has which of the following functions?
A. A factor in generating default values
B. Personnel Area executes the payroll driver.
C.  Personnel Area can be used for selection criteria for reporting.
D. Personnel Area can be used for authorization checks.
Ans: C

10. In which Infotype are an employee's Enterprise and Personnel Structure assignment stored?
A. Basic Pay (IT0008)
B. Address (IT0006)
C. Organizational Assignment (IT0001)
D. Bank Details (IT0009)
Ans: C

11. The Organizational Assignment Infotype (IT0001) is used for which of the following purposes?
A. The Organizational Assignment Infotype assigns an employee to either the Enterprise Structure or the Personnel Structure.
B. IT0001 is used to allocate to the a particular frequency, e.g., bi-weekly
C.  IT0001 is used to provide the link to the Personnel Planning and Development Component (PD., if integration is active, through the Job Key
D.  IT0001 is used to allow one ore more cost centers to be assigned to the employee
Ans: B

12. The Personnel Control Record has which of the following functions?
A. The Personnel Control Record determines the dates of the current payroll perioD.
B. . The Personnel Control Record defines retroactive accounting periods.C. The Personnel Control Record locks all master data and time data records during the payroll cycle.
D. The Personnel Control Record defines the earliest retroactive accounting period for the payroll areA.
Ans: A

13. Which of the following statements about integration between PA & PD are valid?
A. Integration between PA and PD is set by filling the field PLOGI ORGA with an X, not other setting is requireD.
B. By specifying the Position with integration between PA and PD is active, the associated Organizational Units and Jobs are automatically assigned to the Organizational Assignment Infotype (IT0001).
C. Employee Groups and Employee Subgroup can be defaulted into theOrganizational Assignment Infotype (IT0001) when integration between PA and PD is active.
D.  Personnel areas and Personnel Subareas can be defaulted into the Organizational Assignment Infotype.
Ans: A

14. Which of the following apply to Personnel Subareas?
A. Personnel Subareas defines the country grouping.
B. Personnel Subareas defines the currency and language.
C.  Personnel Subareas defines groupings for work schedules, absences and leave types.
D. Personnel Subareas defines the public holiday calendar.
Ans: B

15. Which of the following applies to a feature in SAP HR?
A. It is used to valuate wage types.
B.  It controls system processes.
C.  It controls batch processing.
D. It can be accessed by transaction code PE03.
Ans: B

16. Which of the following are groupings for Employee Subgroups?
A. Primary Wage Types
B. Personnel Calculation Rule
C.  Administrators
D. Collective Agreement Provision (CAP)
Ans: B

17. The Payroll Accounting area includes which functions?
A. The Payroll Accounting area ensures that all employees who are paid with the same frequency, e.g., weekly, area accounted in the same payroll run.
B. The Payroll Accounting area defines the exact dates of the payroll perioD.
C. . The Payroll Accounting area can be used as a selection criteria for Time Evaluation.
D. The Payroll Accounting area can be used for authorization check.
Ans: B

18. What elements make up the Enterprise Structure?
A. Client
B. Company code
C. Personnel Area
D. Personnel Subarea
Ans: A

19. The following is true about Payroll Accounting:
A. Payroll Accounting is country specifiC.
B. Payroll Accounting is NOT country specifiC.
C.  Payroll Accounting does not need time evaluation.
D. Only one payroll area can be run at a time.
Ans: A

20. Organizational Structure includes which of the following areas?
A. Payroll area
B. Company code
C. Organizational units
D. Positions
Ans: C

21. What is SAP MMC good for?
A. Starting SAP instances
B.  Viewing developer traces
C. Stopping SAP instances
D.  Deploying SAPGUI
Ans:

22. The following is true about single sign-on using Kerberos 5 (Kerberos 5 SSO):
A. It's only supported in UNIX environments
B.  It provides encrypted authentication
C. It works in all Windows platforms
D.  It's an SAP add-on available as of Web AS 6.10
Ans: B

23. True or False: Since the release of SQL Server 2000, database integrity checks -- and DBCC CHECKDB in particular-- are a thing of the past in SAP.
A. True
B. False
Ans: B


24. What does report RSUSR003 do?
A. Lists logon system settings
B. Reports if passwords for SAP* accounts have not changed
C.  Reports if passwords for DDIC are trivial
D. All of the above
Ans: D

25. To prevent the use of common password combinations, a system can be set up to include:
A. A list of forbidden passwords in table USR40
B. Instance profile parameter "login/min_password_digits"
C.  A list of forbidden passwords in table USR04.
D. No additional configuration, as SAP only allows complex passwords
Ans:

26. After a new installation of R/3 Enterprise, the system has a temporary license. How long does this license last?
A. Four months
B. Four weeks
C.  Four days
D. Fourteen days
Ans: B

27. What is CUA?
A. It's the Control Upgrade Administration program, used during an SAP upgrade.
B. It stands for Central User Administration, where a central client manages all user accounts.
C. Both
D. Noneofthese
Ans: B

28. To prevent having to adjust output devices (e.g. print queue definitions) in every system each time they are transported from one system to another, an administrator can:
A. Set up a logical spool server by the same name in the source system and the target systems
B. Set up all printers to use "__DEFAULT" as the host printer
C. Both
D. Noneofthese
Ans: A

29. True or False? In order to read developer traces you have to go the operating system because SAP does not have a way to do this within the application.
A. True
B. False
Ans: B

30. How can the logon screen be modified to include informational text, such as the company name, address, the system role, etC.?
A. Run transaction SE61, create object ZLOGIN_SCREEN_INFO and enter the desired text.
B. Ask SAP to modify the login screen for you.
C. Using a C or C++ recompile SAPGUI.exe with the new text.
D. Noneofabove
Ans: A

31. True or False? MS-SQL Server can be installed using all the delivered default settings. Everything is controlled within the application, so SAP requires only a database engine to work.
A. True
B. False
Ans: B


32. True or False? MS-SQL Server can be installed using all the delivered default settings. Everything is controlled within the application, so SAP requires only a database engine to work.
A. True
B. False
Ans: B


33. What SAP transaction can assist in detecting I/O bottlenecks?
A. ST22
B. ST06
C. OS06
D. ST10
Ans:

34. What does transaction SPAM do?
A. It configures the system to block spam e-mail in the business workplace.
B. Itdefines and import support package queues.
C. It displays the support packages that have been imported into the system.
D. Nothing. It's not an SAP transaction.
Ans:

35. If an SAP instance does not start after making changes to the instance profile via RZ10, what is the best course of action?
A. Restore the database from the last full backup.
B. Edit the profile at the operating system level and manually change it back to the way it was. Then, restart the instance and correct the problem via RZ10.
C. Copy the instance profile from a working system into the affected system.
D. Log a trouble ticket at the SAP Support Portal.
Ans: B

36. Which of the following are possible ways to display the R/3 Kernel patch of a system?
A. Run SM51 and click Release Notes
B. Run disp+work –version at the OS level
C. Run SPAM, choose Imported Support Packages and click Display
D. Run SQ01 and click Kernel Patches
Ans:

37. What does report RSUSR003 do?
A. Lists logon system settings
B. Reports if passwords for SAP* accounts have not changed
C. Reports if passwords for DDIC are trivial
D.  All of the above
Ans: D

38. What SAP transaction can assist in detecting I/O bottlenecks?
A. ST22
B. ST06
C. OS06
D. ST10
Ans:

39. . If an SAP instance does not start after making changes to the instance profile via RZ10, what is the best course of action?
A. Restore the database from the last full backup.
B.  Edit the profile at the operating system level and manually change it back to the way it was. Then, restart the instance and correct the problem via RZ10.
C. Copy the instance profile from a working system into the affected system.
D. Log a trouble ticket at the SAP Support Portal.
Ans: B

40. The following is true about single sign-on using Kerberos 5 (Kerberos 5 SSO):
A. It's only supported in UNIX environments
B. It provides encrypted authentication
C. It works in all Windows platforms
D. It's an SAP add-on available as of Web AS 6.10
Ans: B

41.  A Work Schedule Rule comprises of the following elements:
A.  Public Holidays
B.  Daily Work Schedules
C.  Planned Working Time
D.  Break Schedules
E.  Daily Work Schedule Variants
Ans: B,D,E

42.  The different methods for transferring employee time data to the SAP system are:
A.  Record only deviations to the work schedule

B.  Record only Substitutions
C.  Record Actual Times.
D.  Record only Absences from working time.
E.  Record exceptions to the work schedule
Ans: C,E

43.  different views in TMW?
A.  team view
B.  multi person view
C.  multi day view
D.  one day view
E.  one day view
Ans: B,C,D

44.  The following are the options available in SAP Time Management:
A.  Incentive Wages
B.  Shift Planning
C.  CATS
D.  Time Recording
E.  None of these
Ans: B,C,D

45.  What is the main switch for integration of OM with PA?
A.  PLOGI ORGA
B.  PLOGI PLOGI
C.  PLOGI PAOM
Ans: A

46.  Public Holidays can have  the following characteristics:
A.  Fixed Date
B.  Special Holidays
C.  Specific Date and Day of the week
D.  Distance to Easter
E.  Movable Holidays
Ans: C,D

47.  A is the key for which object type?
A.  cost center
B.  assigning group
C.  person
D.  position
E.  work center
Ans: E

48.  secondary Incoming wage types is ?
A.  /z
B.  /A
C.  /0
D.  /1
E.  /i
Ans: A

49.  Elements of the enterprise structure?

A.  CLIENT
B.  COMPANY CODE
C.  PERSONAL SUBAREA
D.  EMPLOYEE SUBGROUP
E.  EMPLOYEE GROUP
Ans: B,C

50.  Which feature that determine the administrator group ?
A.  ABKRS
B.  TRAIF
C.  MOLGA
D.  PERSK
E.  PINCH
Ans: E

51.  1.  SAP E-recruiting Can be used as
A.  As a standalone application

B.  As a standalone application Integrated into the backend system
C.  ERP Installation
D.  B & C
E.  A,B&C
Ans: E

52. Where is an employee's work schedule stored?
A.  in the optional working time infotype


B.  in the planned working time infotype

C.  in the normal working time infotype
D.  in the monitoring of tasks infotype
Ans: B

53. The E-recruiting solution enables you to recruite english speaking employees? ( T/F )

A.  True
B.  False
Ans: B

54. How many number of subtypes are present in Compensation Package Offer Infotype?

A.2
B.3
C.4
D.5
Ans: A

55. Pick the "True" statements regarding "Check List for the Global assignment Change

A.Check list items infotype is 0704
B.Check list items infotype is 0705
C.Check list items infotype is 0706
D.Check list items infotype is 0707
E.Check list items infotype is 0703
Ans: B

56. Statement A: "Business event groups serve to structure the catalog. They can contain multiple hierarchy levels."
Statement B: "Business event types carry almost all of the information relevant to the business event. They form the basic structure of the catalog.

A.A is correct and B is wrong
B.A is wrong and B is correct
C.Both A and B are wrong
D.Both A and B are correct
Ans: D

57. 360 feedback appraisals: appraisals that draw on diverse sources(supervisors, peers and self-appraisals). True or False?

A.  True
B.  False
Ans: A

58. You must start one report for the gross payroll and one for the net payroll for each payroll perioD.

A.  True
B.  False
Ans: B

59. What is assigned in the payroll status infotype(0003) to personnel numbers with errors ?

A.Status indicator
B.Correction indicator
C.Negative indicator
D.Positive indicator
Ans: B

60. Communication between time recording systems and HR time management takes place via standard interface ?

A.WAP
B.PDC
C.CATS
D.ESS
Ans: B

61. What is SAP MMC good for?
A. Starting SAP instances
B. Viewing developer traces
C. Stopping SAP instances
D. Deploying SAPGUI
Ans:  A

62. The following is true about single sign-on using Kerberos 5 (Kerberos 5 SSO):
A. It's only supported in UNIX environments
B. It provides encrypted authentication
C. It works in all Windows platforms
D. It's an SAP add-on available as of Web AS 6.10
Ans:  B

63. True or False: Since the release of SQL Server 2000, database integrity checks -- and DBCC CHECKDB in particular-- are a thing of the past in SAP.
A. True
B. False
Ans:B

64. What does report RSUSR003 do?
A. Lists logon system settings
B. Reports if passwords for SAP* accounts have not changed
C. Reports if passwords for DDIC are trivial
D. All of the above
Ans:  D

65. To prevent the use of common password combinations, a system can be set up to include:
A. A list of forbidden passwords in table USR40
B. Instance profile parameter "login/min_password_digits"
C. A list of forbidden passwords in table USR04.
D. No additional configuration, as SAP only allows complex passwords
Ans:  B

66. After a new installation of R/3 Enterprise, the system has a temporary license. How long does this license last?
A. Four months
B. Four weeks
C. Four days
D. Fourteen days
Ans:B

67. What is CUA?
A. It's the Control Upgrade Administration program, used during an SAP upgrade.
B. It stands for Central User Administration, where a central client manages all user accounts.
Ans:B

68. To prevent having to adjust output devices (e.g. print queue definitions) in every system each time they are transported from one system to another, an administrator can:
A. Set up a logical spool server by the same name in the source system and the target systems
B. Set up all printers to use "__DEFAULT" as the host printer
Ans:A

69. True or False? In order to read developer traces you have to go the operating system because SAP does not have a way to do this within the application.
A. True
B. False
Ans:  B

70. How can the logon screen be modified to include informational text, such as the company name, address, the system role, etC.?
A. Run transaction SE61, create object ZLOGIN_SCREEN_INFO and enter the desired text.
B. Ask SAP to modify the login screen for you.
C. Using a C or C++ recompile SAPGUI.exe with the new text.
Ans:A

71. True or False? MS-SQL Server can be installed using all the delivered default settings. Everything is controlled within the application, so SAP requires only a database engine to work.
A. True
B. False
Ans:B

72. What SAP transaction can assist in detecting I/O bottlenecks?
A. ST22
B. ST06
C. OS06
D. ST10
Ans:C

73. What does transaction SPAM do?
A. It configures the system to block spam e-mail in the business workplace.
B. It defines and import support package queues.
C. It displays the support packages that have been imported into the system.
D. Nothing. It's not an SAP transaction.
Ans:  B

74. If an SAP instance does not start after making changes to the instance profile via RZ10, what is the best course of action?
A. Restore the database from the last full backup.
B. Edit the profile at the operating system level and manually change it back to the way it was. Then, restart the instance and correct the problem via RZ10.
C. Copy the instance profile from a working system into the affected system.
D. Log a trouble ticket at the SAP Support Portal.
Ans:B

75. Which of the following are possible ways to display the R/3 Kernel patch of a system?
A. Run SM51 and click Release Notes
B. Run disp+work –version at the OS level
C. Run SPAM, choose Imported Support Packages and click Display
D. Run SQ01 and click Kernel Patches
Ans:A

76. The following transactions are relevant to the data sources in an SAP BW source system.
A. RSA3
B. RSA4
C. RSA5
D. RSA6
Ans: C

77. True or False? A reference characteristic will use the SID table and master data table of the referred characteristiC.
A. True
B. False
Ans: A

78. The following statements are not true about navigational attributes.
A. An attribute of an info object cannot be made navigational if the attribute-only flag on the attribute info object has been checkeD.
B. Navigational attributes can be used to create aggregates.
C. It is possible to make a display attribute to navigational in an info cube data without deleting all the data from the info cube.
D. Once an attribute is made navigational in an info cube, it is possible to change it back to a display attribute if the data has been deleted from the info cube.
Ans: D

79. True or False? It is possible to create a key figure without assigning currency or unit.
A. True
B. False
Ans: A

80. The following statements are true for an info cube.
A. Each characteristic of info cube should be assigned to at least one dimension.
B. One characteristic can be assigned to more than one dimensions.
C. One dimension can have more than one characteristiC.
D. More than one characteristic can be assigned to one line item dimension.
Ans: C

No comments:

Post a Comment