Monday, 5 August 2013

106 Top Manual Testing Multiple Choice Questions and Answers

...
Below are the list of top 106 manual testing multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.

Manual Testing Multiple Choice Questions and Answers

1. Methodologies adopted while performing Maintenance Testing:-

2. Which of the following is true about Formal Review or Inspection:-

3. The Phases of formal review process is mentioned below arrange them in the correct order.

4. Splitting project into tasks and estimate time and resources required to complete each task called as Project Scheduling

5. White Box Techniques are also called as :-

6. What is an equivalence partition (also known as an equivalence class.?

7. The Test Cases Derived from use cases

8. Exhaustive Testing is

9. Which of the following is not a part of the Test Implementation and Execution Phase

10. Which of the following techniques is NOT a White box technique?

11. A Project risk includes which of the following

12. In a risk-based approach the risks identified may be used to :

13. Which of the following is the task of a Tester?

14. The Planning phase of a formal review includes the following :-

15. A Person who documents all the issues, problems and open points that were identified during a formal review.

16. Who are the persons involved in a Formal Review :-

17. Which of the following is a Key Characteristics of Walk Through

18. What can static analysis NOT find?

19. Incidents would not be raised against:

20. A Type of functional Testing, which investigates the functions relating to detection of threats, such as virus from malicious outsiders.

21. Which of the following is not a major task of Exit criteria?
A. Checking test logs against the exit criteria specified in test planning.
B. Logging the outcome of test execution.
C. Assessing if more tests are needed.
D. Writing a test summary report for stakeholders.
Ans:  ‘B’

22. Testing where in we subject the target of the test , to varying workloads to measure and evaluate the performance behaviors and ability of the target and of the test to continue to function properly under these different workloads.
A. Load Testing
B. Integration Testing
C. System Testing
D. Usability Testing
Ans:  ‘A’

23. Testing activity which is performed to expose defects in the interfaces and in the interaction between integrated components is :-
A. System Level Testing
B. Integration Level Testing
C. Unit Level Testing
D. Component Testing
Ans:  ‘B’

24. Static analysis is best described as:
A. The analysis of batch programs.
B. The reviewing of test plans.
C. The analysis of program code.
D. The use of black box testing.
Ans:  ‘C’

25. One of the fields on a form contains a text box which accepts alpha numeric values. Identify the Valid Equivalence class
A. BOOK
B. Book
C. Boo01k
D. book
Ans:  ‘C’

26. Reviewing the test Basis is a part of which phase
A. Test Analysis and Design
B. Test Implementation and execution
C. Test Closure Activities
D. Evaluating exit criteria and reporting
Ans:  ‘A’

27. Reporting Discrepancies as incidents is a part of which phase :-
A. Test Analysis and Design
B. Test Implementation and execution
C. Test Closure Activities
D. Evaluating exit criteria and reporting
Ans:  ‘B’

28. Which of the following items would not come under Configuration Management?
A. operating systems
B. test documentation
C. live data
D. user requirement document
Ans:  ‘C’

29. Handover of Test-ware is a part of which Phase
A. Test Analysis and Design
B. Test Planning and control
C. Test Closure Activities
D. Evaluating exit criteria and reporting
Ans:  ‘C’

30. The Switch is switched off once the temperature falls below 18 and then it is turned on when the temperature is more than 21. Identify the Equivalence values which belong to the same class.
A. 12,16,22
B. 24,27,17
C. 22,23,24
D. 14,15,19
Ans:  ‘C’


31. The approach/document used to make sure all the requirements are covered when writing test cases
A. Test Matrix
B. Checklist
C. Test bed
D. Traceability Matrix
Ans:  D

32. Executing the same test case by giving the number of inputs on same build called as
A. Regression Testing
B. ReTesting
C. Ad hoc Testing
D. Sanity Testing
Ans:  B

33. Control Charts is a statistical technique to assess, monitor, and maintain the stability of a process.
A. True
B. False
Ans:  A

34. To check whether we are developing the right product according to the customer requirements are not. It is a static process
A. Validation
B. Verification
C. Quality Assurance
D. Quality Control
Ans: B

35. To check whether we have developed the product according to the customer requirements r not. It is a Dynamic process.
A. Validation
B. Verification
C. Quality Assurance
D. Quality Control
Ans:  A

36. Staff development plan describes how the skills and experience of the project team members will be developed.
A. True
B. False
Ans:  A

37. It is a set of levels that defines a testing maturity hierarchy
A. TIM (Testing Improving Model)
B. TMM (Testing Maturity Model)
C. TQM(Total Quality Management)
Ans:  B

38. A Non-Functional Software testing done to check if the user interface is easy to use and understand
A. Usability Testing
B. Security Testing
C. Unit testing
D. Block Box Testing
Ans:  A

39. The review and approved document (i.e. Test plan, System Requirement Specification’s) is called as
A. Delivery Document
B. Baseline Document
C. Checklist
Ans:  B

40. What are the Testing Levels?
A. Unit Testing
B. Integration Testing
C. System Testing and Acceptance Testing.
D. All the above
Ans:  D

41. Cost of quality = Prevention Cost + Appraisal cost + Failure cost
A. True
B. False
Ans:  A

42. A useful tool to visualize, clarify, link, identify, and classify possible cause of a problem. This is also called as “fishbone diagram” what is this?
A. Pareto Analysis
B. Cause-and-Effect Diagram
Ans:  B

43. It measures the quality of processes used to create a quality product. It is a system of management activities, It is a preventive process, It applies for entire life cycle & Deals with Process.
A. Validation
B. Verification
C. Quality Assurance
D. Quality Control
Ans:  C

44. Variance from product specifications is called?
A. Report
B. Requirement
C. Defect
Ans:  C

45. Verification is
A. Process based
B. Product based
Ans:  A

46. White box testing is not called as___________
A. Glass box testing
B. Closed box testing
C. OPen box testing
D. Clear box testing
Ans:  B

47. Name the events that will be analyzed, Count the named incidents, Rank the count by frequency using a bar chart & Validate reasonableness of the analysis is called as
A. Pareto Analysis
B. Cause and Effect Diagram
C. SWOT Analysis
D. Pie Charts
Ans:  A

48. Retesting of a single program or component after a change has been made?
A. Full Regression Testing
B. Unit Regression
C. Regional Regression
D. Retesting
Ans:  B

49. Requirement and Analysis, Design, Development or Coding, Testing and Maintenance is called as Software Development Life Cycle (SDLC)
A. True
B. False
Ans:  A

50. The testing which is done by going thro' the code is known as,
A. Unit Testing
B. Blackbox testing
C. White box Testing
D. Regression testing
Ans:  C

51. Configuration Management Plan describes the Configuration Management procedures and structures to be used.
A. True
B. False
Ans:  A

52.This type of testing method attempts to find incorrect or missing functions, errors in data structures or external database access, interface errors, Performance errors and initialization and Termination errors. It is called as
A. White Box Testing
B. Grey Box Testing
C. Black Box Testing
D. Open Box Testing
Ans:  C

53. Phase Definition. It will come under
A. CMM Level 1
B. CMM Level 2
C. None
Ans:  B

54. Software testing which is done without planning and Documentation is known as
A. adHoc Testing
B. Unit Testing
C. Regression testing
D. Functional testing.
Ans:  A

55. Acceptance testing is known as
A. Beta Testing
B. Greybox testing
C. Test Automation
D. White box testing
Ans:  A

56. Retesting the entire application after a change has been made called as?
A. Full Regression Testing
B. Unit Regression
C. Regional Regression
D. Retesting
Ans:  A

57. Boundary value analysis belongs to which testing method?
A. Black Box testing
B. White Box testing
Ans:  A

58. It measures the quality of a product It is a specific part of the QA procedure, It is a corrective process, It applies for particular product & Deals with the product.
A. Validation
B. Verification
C. Quality Assurance
D. Quality Control
Ans:  D

59. What are the Types of Integration Testing?
A. Big Bang Testing
B. Bottom Up Testing
C. Top Down Testing
D. All the above
Ans:  D

60. Product Risk affects The quality or performance of the software.
A. True
B. False
Ans:  A

61. A metric used to measure the characteristic of documentation and code called as
A. Process metric
B. Product Metric
C. Test metrics
Ans:  B

62. Which is non-functional software testing?
A. Unit Testing
B. Block box testing
C. Performance Testing
D. Regression testing
Ans:  C

63. The process that deals with the technical and management issues of software development called as?
A. Delivery Process
B. Testing Process
C. Software Process
Ans:  C

64. Executing the same test case on a modified build called as
A. Regression Testing
B. Retesting
C. Ad hoc Testing
D. Sanity Testing
Ans:  A

65. Which is Black-Box Testing method?
A. equivalence partitioning
B. code coverage
C. fault injection
Ans:  A

66. Business Risk affects The Organization developing or Procuring the software.
A. True
B. False
Ans:  A

67. Stratification is a Technique used to analyze/divide a universe of data into homogeneous groups(stratA..
A. True
B. False
Ans:  A

68. Automation Testing should be done before starting Manual testing.
Is the above statement correct?

A. Yes
B. No
Ans:  B

69. Earlier a defect is found the cheaper it is to fix it.
Is the above statement correct?

A. Yes
B. No
Ans:  A

70. Informing to the developer which bug to be fix first is called as
A. Severity
B. Priority
C. Fix ability
D. Traceability
Ans:  B

71. Software Testing is a process of evaluating a system by manual or automatic means and verify that it satisfies specified requirements or identity differences between expected and actual results.
A. True
B. False
Ans:  A

72. Retesting modules connected to the program or component after a change has been made?
A. Full Regression Testing
B. Unit Regression
C. Regional Regression
D. Retesting.
Ans:  C

73. An Important metric is the number of defects found in internal testing compared to the defects found in customer tests, Status of test activities against the plan, Test coverage achieved so far, comes under
A. Process Metric
B. Product Metric
C. Test Metric
Ans:  C

74. Alpha testing will be done at,
A. User's site
B. Developers' site
Ans:  B

75. SPICE Means
A. Software Process Improvement and Capability Determination
B. Software Process Improvement and Compatibility Determination.
C. Software Process Invention and Compatibility Determination.
D. Software Process Improvement and Control Determination
Ans:  A

76. Requirements Specification, Planning, Test case Design, Execution,
Bug Reporting & Maintenance This Life Cycle comes Under

A. SDLC
B. STLC
C. SQLC
D. BLC
Ans:  B

77. It provides a set of levels and an assessment model, and presents a set of recommended practices that allow organizations to improve their testing processes.
A. TIM (Testing Improving Model)
B. TMM (Testing Maturity Model)
C. TQM(Total Quality Management)
Ans:  A

78. Standards and procedures for managing changes in an evolving software product is called?
A. Confirmation Management
B. Confederation Mangement
C. Configuration Management
D. Compartability Management
Ans:  C

79. Path Tested = Number of Path Tested / Total Number of Paths
A. True
B. False
Ans:  A

80. This Testing Technique examines the basic program structure and it derives the test data from the program logic; Ensuring that all statements and conditions executed at least once. It is called as
A. Block box Testing
B. White box Testing
C. Grey Box Testing
D. Closed Box Testing
Ans:  B

81. This type of test include, how well the user will be able to understand and interact with the system?
A. Usability Testing
B. User Acceptance Testing
C. Alpha Testing
D. Beta Testing.
Ans:  A

82. Defects generally fall into the following categories?
A. WRONG
B. MISSING
C. EXTRA
D. All the above
Ans:  D

83. What is correct Software Process Cycle?
A. Plan(P)------>Check(C)------>Act(A)----->Do(D)
B. Plan(P)------>Do(D)------>Check(C)----->Act(A)
C. Plan(P)------>Do(D)------>Act(A)----->Check(C)
Ans:  B

84. Conducted to validate that the application, database, and network they may be running on can handle projected volumes of users and data effectively. The test is conducted jointly by developers, testers, DBA’s and network associates after the system Testing called as
A. Functional Testing
B. Stress/Load Testing
C. Recovery Testing
D. Integration Testing
Ans:  B

85. Maintenance Plan predicts the maintenance requirements of the system, maintenance costs and effort required
A. True
B. False
Ans:  A

86. Beta testing will be done by
A. Developer
B. User
C. Tester
Ans:  B

87. Validation plan describes the approach ,resources and schedule used for system validation
A. True
B. False
Ans:  A

88. Integration, It will come under
A. CMM Level 1
B. CMM Level 3
C. CMM Level 2
D. None
Ans:  B

89. Types of quality tools are Problem Identification Tools and Problem Analysis Tools.
A. True
B. False
Ans:  A

90. Which Software Development Life cycle model will require to start Testing Activities when starting development activities itself
A. Water falls model
B. Spiral Model
C. V-model
D. Linear model
Ans:  C

91. A metric used to measure the characteristic of the methods, Techniques and tools employed in developing, implementing and maintaining the software system called as
A. Process metric
B. Product Metric
C. Test metrics
Ans:  A

92. Check Sheet(Checklist. is considered a simple , but powerful statistical tool because it differentiates between two extremes.
A. True
B. False
Ans:  A

93. Application should be stable. Clear Design and Flow of the application is needed for Automation testing.
A. False
B. True
Ans:  B

94. Quality plan describes the quality procedures and standards that will be used in a project.
A. False
B. True
Ans:  B

95. How severely the bug is effecting the application is called as
A. Severity
B. Priority
C. Fix ability
D. Traceability
Ans:  A

96. Project Risk affects The Schedule or Resources.
A. True
B. False
Ans:  A

97. The name of the testing which is done to make sure the existing features are not affected by new changes
A. Recursive testing
B. Whitebox testing
C. Unit testing
D. Regression testing
Ans:  D

98. Management and Measurement, It will come under
A. CMM Level 1
B. CMM Level 3
C. CMM Level 4
D. CMM Level 2
Ans:  C

99. AdHoc testing is a part of
A. Unit Testing
B. Regression Tesing
C. Exploratory Testing
D. Performance Testing
Ans:  C

100. Cost of Production = Right The First time cost(RTF. + Cost of Quality.
A. True
B. False
Ans:  A

101. ------------- means under what test environment(Hardware, software set up. the application will run smoothly
A. Test Bed
B. Checkpoint
C. Code Walk through
D. Checklist
Ans:  A

102. TQM represents
A. Tool Quality Management
B. Test Quality Manager
C. Total Quality Management
D. Total Quality Manager
Ans:  C

103. Optimization, Defect Prevention, and Quality Control. Its come under the
A. CMM Level 2
B. CMM Level 3
C. CMM Level 4
D. CMM Level5
Ans:  D

104. Unit Testing will be done by
A. Testers
B. End Users
C. Customer
D. Developers
Ans:  D

105. Beta testing will be done at
A. User place
B. Developers place
Ans:  A

106. A Plan to overcome the risk called as
A. Migration Plan
B. Master plan
C. Maintenance plan
D. Mitigation Plan
Ans:  D